Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddengouddorp Oosterend Terschelling vuurwerkluw tijdens oud en nieuw


OOSTEREND TERSCHELLING - Dit oudjaar is het Waddengouddorp Oosterend op Terschelling vuurwerkluw. Tijdens oud en nieuw mag geen knalvuurwerk en vuurpijlen worden afgestoken. Dit geldt voor zowel bewoners als toeristen. Het Keizerplein waar restaurant de Heeren van der Schelling zich bevindt, is aangewezen als centrale plek waar men vuurwerk kan afsteken. 

Vuurwerkcommissie 

Begin dit jaar is er door de Buren van Oosterend een vuurwerkcommissie ingesteld op verzoek van een groot aantal inwoners. Oosterend is van oudsher een dorp met een sterk agrarisch karakter. Bijna iedere inwoner van Oosterend heeft wel één of meerdere dieren in of om het huis. Om gehoor te geven aan de oproep van de inwoners het geknal te beperken en te centraliseren, heeft de commissie een advies uitgegeven. Dit advies omvat het afsteken van vuurwerk te beperken tot alleen siervuurwerk en geen knalvuurwerk en vuurpijlen.

Het Keizerplein is aangewezen als centrale plek waar men vuurwerk kan afsteken, zoals vorig jaar ook al het geval was. De Heeren van der Schelling zal de deuren openen, zodat men elkaar daar kan treffen onder het genot van een drankje. Het verzoek aan de accommodatieverschaffers om de gasten van dit advies op de hoogte te brengen.

 

Publicatiedatum: 24 december 2018.
Foto: De Heeren van der Schelling (©Marloes Fopma)

Waddengouddorp Oosterend Terschelling vuurwerkluw tijdens oud en nieuw
Vergroot deze afbeelding