Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddenoesters, dat smaakt naar meer: ‘tAiland in de ban van de oester!


LAUWERSOOG - Dit najaar organiseert Proef- & Fileerlokaal ‘tAiland in Lauwersoog allerlei activiteiten om de Wilde Waddenoester te vieren.

Wilde oesterbanken komen in kustgebieden over heel de wereld voor. Van oudsher is het voor kustbewoners makkelijk toegankelijk voedsel dat bij laag water met de hand kan worden verzameld. Vandaar dat veel culturen hun eigen oestergerechten hebben. Op de Waddenzee zijn de afgelopen decennia grote wilde banken met Japanse oesters ontstaan. Dat levert enerzijds moeilijkheden op, maar de oesters bieden ook nieuwe mogelijkheden voor een eigen Noord-Nederlandse oestercultuur.

Oesterworkshops & oesterproeverijen

Daarom organiseert ‘tAiland op 24 oktober en 21 november 2015 een oesterworkshop & -proeverij. Tijdens de workshops leer je oesters openen en ze op diverse manieren te bereiden en mag je verschillende soorten oesters proeven als de wilde Waddenoesters, de gekweekte Japanse oesters van Gillardeau en David Hervé, en ook de inheemse Platte oester.

Oesterdiners
Op dezelfde dagen als de workshops kan je ook aanschuiven voor het oesterdiner. Lekker ontspannen aan tafel genieten van een selectie rauwe oesters, gevolgd door meerdere oestergerechten uit verschillende landen. Dit speciale diner wordt aangeboden, aansluitend op de oesterworkshops.

Oestertochten
Kort voor laag water vaar je met Waddenvisser Jan Geertsema de Waddenzee op om te zoeken naar oesterbanken. Daar aangekomen ga je onder begeleiding oesters rapen midden in ons Werelderfgoed Waddenzee. Hier zwemmen ook vele zeehonden. Grote kans dat je ook één of meerdere zeehonden zult spotten. ’t Ailand biedt een 13-tal oestertochten aan dit najaar.

Download de flyer ‘Oesters in ‘tAiland’ voor meer info, de agenda en de prijzen.

 
Datum: 12 oktober 2015.

Waddenoesters, dat smaakt naar meer: ‘tAiland in de ban van de oester!

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding