Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wadloopcentrum Pieterburen sluit jaar af met grote schoonmaak bij Engelsmanplaat


LAUWERSOOG - Zaterdag 28 oktober is het de laatste dag van dit seizoen dat de gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen het Wad op gaan. De laatste tocht gaat naar het Rif boven de Engelsmanplaat. Na schoonmaakacties dit jaar op alle Noordzeestranden leek het de gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen een goed idee om ook deze onbereikbare delen van de Noordzeekust afvalvrij te maken. Het Wadloopcentrum neemt op deze schoonmaaktocht geen bezoekers mee.

Stichting Wadloopcentrum Pieterburen werkt hiervoor samen met Nienke Dijkstra van Doeeenswad.nl.

Aspirant-gidsen kunnen mee
Zoals veel vrijwilligersorganisaties is ook Wadloopcentrum Pieterburen
op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze laatste wadlooptocht willen ze mensen die wadloopgids willen worden de kans bieden om deze dag met hen mee te gaan. Als aspirant-gidsen dragen ook zij op hun eerste dag hun steentje bij aan het gezond en schoonhouden van het Waddengebied. Daarnaast biedt dit de ideale gelegenheid om kennis te maken met Stichting Wadloopcentrum Pieterburen en krijgen aspirant-gidsen antwoord op de vraag wat erbij komt kijken om wadloopgids te worden.

Geïnteresseerden kunnen zich tot woensdag 25 oktober aanmelden via telefoonnummer
0595 - 52 83 00.

Wadloopecentrum nodigt de pers uit om mee te gaan
Graag nodigt hetWadloopcentrum ook de (regionale)pers uit om deze dag mee te gaan. Met de Boschwad varen ze zaterdag 28 oktober om 08:00 uur vanuit de haven van Lauwersoog naar de Engelsmanplaat. Rond 12:00 uur zullen ze de haven van Lauwersoog weer binnenvaren.

Aanmelden of meer info
Staats Mooibroek van Stichting Wadloopstichting Pieterburen.
Telefoon: (0595) 52 83 00 (bereikbaar van 10:00 tot 15:00 uur)
Mail: info@wadlopen.com
www.wadlopen.com
Facebook: Stichting Wadloopcentrum Pieterburen

Terugblik wadlopen 2017
Onder begeleiding van de wadloopgidsen maakten ook dit jaar weer heel veel mensen van verschillende nationaliteiten kennis met het wonderbaarlijke Waddenlandschap. Een getijdenlandschap dat uniek is in de wereld en daarom niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Om mensen te wijzen hoe bijzonder het Wad is en waarom wij zuinig moeten zijn op dit bijzondere natuurgebied zijn de gidsen van mei tot november op vrijwillige basis als Wadden-ambassadeurs in de weer.

 


Publicatiedatum: 23 oktober 2017.

Wadloopcentrum Pieterburen sluit jaar af met grote schoonmaak bij Engelsmanplaat

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding