Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wadloopprogramma 2019: wadlopen in het mooiste natuurgebied van NL


LAUWERSOOG - De met Waddengoud bekroonde Stichting Wadloopcentrum Pieterburen organiseert al meer dan 50 jaar wadlooptochten. Alle tochten van het seizoen 2019 hebben ze in een handig overzicht gegoten.

In de jaren ‘60 en ‘70 werd wadlopen als sportieve prestatie erg populair. Sindsdien heeft het Wadloopcentrum al honderduizenden mensen meegenomen op een wadlooptocht. Steeds vaker combineren zij wadlopen met varen, eilandbezoek, zeehonden kijken en/of streekmaaltijden. Ook bieden ze tegenwoordig lichte tochten aan geschikt voor kinderen en senioren.

Download het wadloopprogramma 2019 van het Wadloopcentrum

Ecologisch verantwoord wadlopen
Het Wadloopcentrum werkt in het grootste natuurgebied van Nederland. Dit doen zij met zorg en op een ecologisch verantwoorde manier. Hun schip de Boschwad vaart sinds dit jaar op blauwe diesel, een fossielvrije brandstof gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Zonnepanelen op het dak zorgen voor de stroom die nodig is aan boord van het schip. Ook hebben ze plastic zoveel mogelijk in de ban gedaan, zoals bekertjes en roerstaafjes zijn nu van papier en hout.

Verder organiseren ze mooie eco-tochten naar Simonszand. Hier ligt een afgelegen gebied dat dient als rustplaats voor vogels een zeehonden. Daar verzamelen ze aangespoeld afval. En elk wadloopseizoen sluiten zij af met een grote opruimactie op het Wad. Zo doen zijn wat terug voor de natuur waar zij met vele gasten elk jaar weer van genieten.

 

Publicatiedatum: 20 juni 2019.
Foto rechtsboven: © Wadloopcentrum Pieterburen (uit het wadloopprogramma 2019).

 

Wadloopprogramma 2019: wadlopen in het mooiste natuurgebied van NL
Vergroot deze afbeelding