Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wadlopen Paesens-Moddergat voortgezet: Oan ‘e dyk koopt Het Lokaal


PAESENS-MODDERGAT - Afgelopen jaar is een bewogen jaar geweest voor Harm Jan Wilbrink en de vrijwilligers van Stichting Oan ‘e dyk in het Friese Paesens-Moddergat, maar afgelopen week heeft de stichting eindelijk de koopovereenkomst kunnen tekenen en is hierdoor eigenaar geworden van Het Lokaal.

Het oude kerklokaal aan de zeedijk gebruikt Oan ‘e dyk als thuisbasis voor haar wadlooptochten en -excursies en de stichting heeft dit pand 9 jaar lang gehuurd van de hervormde kerk. Met de koop kan Oan ‘e dyk  haar wadloopactiviteiten vanuit Paesens-Moddergat voortzetten.

Omdat  Oan ‘e dyk het pand al die tijd huurde van de kerk was zij dan ook eerst gegadigde om het te kopen. Oan ‘e dyk  moest alle zeilen bijzetten om het benodigde bedrag van € 50.000,- bij elkaar te krijgen. En het is gelukt dankzij een bijdrage van de Provincie Fryslân, Gemeente Dongeradeel, Het Femme van der Schaaffonds, een crowdfundingsactie en een particuliere hypotheekverstrekker.

9 jaar Oan 'e Dyk
In 2007 kwam Harm Jan Wilbrink naar Paesens-Moddergat om daar zijn grote passie voor de Waddenzee, de natuur en het wadlopen gestalte te geven. De nu 44-jarige ex-Zwollenaar ontwikkelde Oan ’e Dyk tot wat het nu is: een organisatie die jaarlijks duizenden toeristen en andere gasten de schoonheid van het Wad en van Paesens-Moddergat laat zien en beleven door middel van wadlooptochten, waddenexcursies en rondleidingen door het oude vissersdorp. Naast Harm Jan is een team van vrijwilligers ontstaan, waaronder gids Patricia Tenthof, een kliminstructeur die de bergen afwisselt met het vlakke wad. In 2010 bekroonde de toenmalige wethoudster Tytsy Willemsma Oan ’e Dyk met het Waddengoud keurmerk voor de ontwikkelde culinaire wadlooptochten,  gebruikmakend van producten uit de eigen regio. Oan ‘e dyk was de eerste activiteit in het Waddengebied die bekroond werd met het Waddengoud.

Meer weten over Oan ‘e dyk? Ga naar de website van Oan ‘e dyk


Publicatiedatum: 4 januari 2017.

Wadlopen Paesens-Moddergat voortgezet: Oan ‘e dyk koopt Het Lokaal
Vergroot deze afbeelding