Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wambinge en Lindeboom behalen Waddengoud


TEXEL - De Texelse surfer Dorian van Rijsselberghe heeft op grandiose wijze Olympisch goud behaald. Echter op Texel zelf is maar liefst 2 maal goud in de wacht gesleept. Waddengoud wel te verstaan. Restaurant Wambinge in De Koog en de restaurants van De Lindeboom in Den Burg, Brasserie De Lindeboom en Het Schoutenhuys, doorstonden de keuring van de controleur en mogen sinds een paar weken Waddengoud uitdragen.

Drie totaal verschillende restaurants, maar om hun ambiance en streekgerechten hebben ze beide het keurmerk Waddengoud verdiend.

Restaurant Wambinge is onderdeel van Hotel Greenside. De Brasserie en Het Schoutenhuys zijn onderdeel van Hotel de Lindeboom. Alle drie restaurants vallen onder hetzelfde management, namelijk Hotelgroep Texel, maar de restaurants lijken niet op elkaar.

Het relatief recent gebouwde Greenside is een modern gebouw gelegen buiten het centrum van De Koog (Stappeland) en heeft een rustige ligging. Het interieur van restaurant Wambinge heeft verschillende kleuren die goed op elkaar zijn afgestemd.

Hotel De Lindeboom bestaat al sinds 1891 en ligt in het bruisende hart van Den Burg. Het restaurant van De Lindeboom is gevestigd in het 'Schoutenhuys' met een markante poort en is donkerbuin ingericht passend bij de ambiance van dit voormalige gerechtsgebouw en oudste stenen gebouw op Texel.

Het statige pand aan de Vismarkt dateert uit 1652 en hier worden heden ten dage ‘Gerechies’ genoten. Dit is een uniek en origineel verrassingsmenu bestaande uit veertien kleine gerechten die de gasten meevoeren langs het hele smaakpallet.

De restaurants hebben duidelijk een geheel eigen sfeer, maar één ding hebben ze gemeen: ze passen perfect bij Texel. Ondermeer door de menukaarten in zowel De Lindeboom als Wambinge. "We willen onze gasten graag Texel ook binnenskamers laten ervaren. Hierdoor werken we in beide keukens veel met streekproducten van Texel", aldus algemeen manager Bouke Weber.

In mei 2011 kregen de eerste restaurants voor hun volledige bedrijfsvoering het Waddengoud- streekkeurmerk. Met Wambinge en de restaurants van De Lindeboom zijn nu ruim een jaar later twaalf Waddengoud restaurants op Texel. Daarnaast zijn er ook Texelse bedrijven in andere sectoren gecertificeerd, zoals het toerisme.  Stichting Waddengroep, eigenaar van Waddengoud, ziet hierin nieuwe kansen.

Doordat er meer bedrijven Waddengoud gecertificeerd worden, komt meer en meer de samenwerking tussen deze bedrijven op gang. Nieuwe arrangementen en activiteiten worden ontwikkeld tussen bedrijven met Waddengoud. De tastytocht op de fiets waar de gast verschillende Texelse bijzonderheden en specialiteiten ervaart, is daar een goed voorbeeld van. Het is een samenwerking tussen accommodatie Isola Bella, boerderij Hoogvliet, garnalenvisser Dirk Albert Blom en restaurant Inn de Knip.

"Dergelijke initiatieven zorgen voor een aantrekkelijker Waddengebied. Het is belangrijk dat wij dit in de toekomst meer gaan stimuleren, want dergelijke samenwerkingsverbanden ontstaan niet vanzelf", vertelt Benno Bakker van Stichting Waddengroep.

Foto: Valentijn Hillen, chef-kok van Wambinge (links); Benno Bakker, Stichting Waddengroep (midden) en Pieter Krugers, chef-kok van Brasserie De Lindeboom & Het Schoutenhuys (rechts), showen Waddengoud-certificaat voor Het Schoutenhuys in Den Burg.

Wambinge en Lindeboom behalen Waddengoud

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding