Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Wilde Zeewier Weken Vlieland


VLIELAND - Tijdens de Wilde Zeewier Weken van 3 t/m 19 juni kunt u op Vlieland door middel van lezingen, films,  excursies, wandel- en fietstochten, workshops, wellnessbehandelingen en een groot aantal zeewiergerechten kennismaken met de vele toepassingen van zeewier. Waar groeit het, waar zit het allemaal in, wat voor gerechten zijn ermee te bereiden? 

Dé autoriteit op het gebied van zeewierteelt is Professor Klaas Timmermans. Hij is hoogleraar mariene plantaardige biomassa en senior onderzoeker bij het Nederlands instituut voor onderzoek der zee in Texel. Op 8 juni vertelt hij op Vlieland over zijn bevindingen tijdens een lezing en forumdiscussie.

Proeverij zeewierkaas van Nils Koster

Diverse ondernemers op Vlieland hebben zeewier al ontdekt. De Vlielander zeewierkaas van Nils Koster van Duo Drijfhout is hier een voorbeeld van. Maak kennis met deze bijzondere kaas tijdens de Proef & Probeer route van de Wilde Zeewierweken.

Voor meer info & alle activiteiten kijk op: www.wildezeewierweken.nl

Tip!: Theatervoorstelling Duo Drijfhout 

Onze gouden tip is om de theatervoorstelling van Duo Drijfhout mee te maken. Een avond vol muziek, humor en verhalen van Vlieland en ver daar buiten. Elke dinsdag in Podium Vlieland. Een mooie combinatie met een bezoek aan de Zeewierweken.

Voor meer info en reserveren: www.drijfhout-vlieland.nl/podiumvlieland.htm

Publicatiedatum: 1 juni 2016.

Wilde Zeewier Weken Vlieland
Vergroot deze afbeelding