Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Winterwadlopen en workshops bij Oan ‘e dyk


PAESENS-MODDERGAT - Ook in de winterperiode is het bijna iedere dag mogelijk een wadlooptocht te maken bij Oan ‘e dyk in Paesens-Moddergat in Friesland. Hierbij wandel je in een groep op laarzen naar de vaargeul. Ook is het iedere dag mogelijk een waddenexcursie of schone schoenentocht mee te maken. 

20 december: Workshop 'onze eigen middeleeuws-oosterse keuken'

De oudste landbouwgewassen in Nederland blijken hun roots te hebben liggen het Midden-Oosten. Met deze workshop ga je met Oan ‘e dyk op zoek naar de wortels van ‘onze eigen oer-Hollandse keuken’. Je neemt een kijkje achter de Waddenzeedijk waar een archeologische proeftuin is aangelegd waarin oude gewassen groeien. Er is een workshop gepland op woensdag 20 december om 14.00 uur

23 december: Workshop waddenklei

Al jaren vertelt Harm Jan Wilbrink van Oan ‘e dyk  dat je van de klei op het wad ook prima potten kunt bakken. Met de workshop waddenklei levert hij het bewijs. Er staat een kleiworkshop gepland op zaterdag 23 december om 14.00 uur. 

Aanmelden en meer info: Workshop waddenklei Oan ‘e dyk

Behalve workshops geven ze ook excursies rond het thema ‘klei’. Hieronder het filmpje dat ze maakten van een klei-excursie met een schoolklas uit Dokkum.

Flash is required!

Publicatiedatum: 14 december 2017.
Foto: Oan 'e dyk.

Winterwadlopen en workshops bij Oan ‘e dyk
Vergroot deze afbeelding