Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Workshop Oereten uit de Streek bij Stichting Oan ‘e dyk


PAESENS-MODDERGAT - Harm Jan Wilbrink verzorgt al jarenlang diverse culinaire wadloop- en kweldertochten vanuit Paesens-Moddergat en kookt daarbij met streekproducten. Harm Jan duikt de geschiedenis in van ons eten. Wat at met in de oertijd toen er nog geen landbouw was? Wat aten we honderd, duizend, tienduizend of zelfs honderdduizend jaar geleden? Harm Jan neemt je in de workshop ‘Oereten’ mee naar deze tijd en je komt erachter wat men zoal at en gaat dit samen met Harm Jan bereiden.

Workshop Oereten uit de Streek
Iedere dag om 17.30 uur kun je bij Oan ‘e dyk een workshop oereten meemaken! Met de vangst van de dag van het wad en andere oergerechten maak je een reis door de geschiedenis met oergezond eten! Denk bijvoorbeeld aan kruudmoes, vissoep, hummus, bruine bonenburgers en vergeten vlees, zoals ganzenborst, geitenribbetjes, gegrilde mergpijpjes of wild. Tijdens de workshop maak je dit klaar in de overdekte buitenkeuken van Oan ‘e dyk.

Vooraf maak je een korte wandeling langs de kwelder met aandacht voor geschiedenis en het eten. Je proeft langs het wad enkele planten. Ook oude vergeten landbouwgewassen in het terpengebied komen tijdens de wandeling aan bod. Bij het arrangement hoort een drankje met kruiden en vruchten uit de regio.

  • Kosten: 12,50 euro per persoon.
  • Aanmelden voor 10.00 uur ’s ochtends via www.oereten.nl

 

Publicatiedatum: 3 mei 2019.
Foto: © Oan 'e dyk.

 

Workshop Oereten uit de Streek bij Stichting Oan ‘e dyk
Vergroot deze afbeelding