Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zaterdag 30 november: Boekpresentatie Terschelling ABC Prentenboek


TERSCHELLING - Aanstaande zaterdag 30 november 2019 presenteert Eilandmeisje Marloes Fopma het Terschelling ABC Prentenboek waar ze lange tijd aan gewerkt heeft samen met kunstenaar en grafisch vormgever Frans Schot. De presentatie vindt om 16.00 uur plaats in de Strandvonderij-schuur in Hoorn op Terschelling (Dorpsstraat 33). Voorleeskampioen van 2018 Malin Pheifer ( 11 jaar) en Jantsje Stienstra ( 80 jaar) komen voorlezen. Het prentenboek bevat allerlei verhalen over Terschelling, die verhalenverteller Marloes heeft (op)geschreven uit grote liefde voor Terschelling.

Bestel Terschelling ABC Prentenboek bij Eilandmeisje

Terschelling ABC Prentenboek

De A is van Anker, de B is van Brandaris, de C is van..

In de nacht van 14 februari 2019 – zo gaat de legende – blies een noordwester storm over het eiland. In de duisternis, terwijl de vuurtoren de golven oplichtte, spoelde er een fles aan. Het juttershart van Eilandmeisje ging sneller kloppen. Wat zou de inhoud te vertellen hebben? Ze ontkurkte de fles en met veel geraas buitelden er letters en dialecten over het witte zand. Na vele dagen jutten lukte het haar om alle verhalen in een boek te vangen, en zo is dit Terschelling ABC ontstaan.

In dit boek vol verhalen voor jong en oud vertelt iedere letter van het alfabet iets over Terschelling. Bij elke letter leer je daarnaast ook nog een zin of woord in een van de drie dialecten die het eiland rijk is: het Westers, Meslânzers en het Aasters.

De prachtige aquarellen prikkelen je verbeelding, en samen met je eigen herinneringen maak je met dit Terschelling ABC zoveel verhalen als je zelf wilt. Het (voor)lezen uit dit boek is elke keer weer een boeiende jutterstocht over het eiland.

Marloes Fopma (1986) is bekend als Eilandmeisje, de Verhalenjutter van Terschelling. Met haar verhalen deelt ze de liefde voor dit eiland. Hiervoor heeft ze sinds enkele jaren ook het Waddengoud keurmerk. De illustraties zijn gemaakt door kunstenaar Frans Schot (1948). Beiden wonen en werken op Terschelling.Publicatiedatum: 25 november 2019.
Afbeelding rechtsboven: © Marloes Fopma/Frans Schot.

 

 

Zaterdag 30 november: Boekpresentatie Terschelling ABC Prentenboek

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding