Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zeil mee naar de Duitse Waddeneilanden met klipper Najade


NORDEICH - De Waddengoud gecertificeerde klipper Najade maakt van 4 augustus t/m 13 augustus 2017 een prachtige meerdaagse zeiltocht naar diverse Duitse Waddeneilanden. Eindstation is de haven van Husum. Er is nog plek!

Opgeven bij schipper Hans Vlasbloem via 06-53290188 of vofzandbank@planet.nl.

De tocht ‘Op weg naar de molshopen’

De Najade vertrekt vanuit de haven van het Duitse Nordeich en zeilt naar de eilanden Spiekeroog, Wangerooge en Neuwerk. Op dit laatste eiland rijden ze met paard en wagen als taxi tussen eiland en vaste land.

Daarna zeilen richting de Halligen. Dit zijn kleine terpen die als ‘molshopen’ uit het Wad omhoog steken. Hierop zijn één of meerdere huizen gebouwd. Bij vloed lopen grote delen van deze eilanden regelmatig onder water. Tijdens deze tocht is het de bedoeling om verschillende van deze Halligen te bezoeken.

Andere mooie eilanden in dit gebied zijn Amrum en Sylt met mooie zandstranden. Dit Waddengebied vormt een indrukwekkend landschap met af en toe absurde elementen, zoals spoorlijntjes die de eilandjes met elkaar verbinden en welke door de bewoners nog steeds gebruikt worden om naar de vaste wal te komen of om elkaar te bezoeken. Als het water opkomt, lijkt het af en toe alsof deze locomotiefjes over het water rijden.

En in de verte loopt de postbode om de wekelijkse post te bezorgen...

Last minute prijs: € 595,-
Boordkas: € 202,50


Publicatiedatum: 17 juli 2017.

Zeil mee naar de Duitse Waddeneilanden met klipper Najade
Vergroot deze afbeelding