Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zeilende transport-lijndienst tussen Waddenzee & IJsselmeer steekt van wal


AMSTERDAM – Dit voorjaar start ZuiverVaren een zeilende lijndienst waardoor het mogelijk wordt om producten CO2 neutraal te transporteren tussen diverse havens aan de Waddenzee en het IJsselmeer tot aan Amsterdam. Ook je Waddengoud gecertificeerde product CO2 neutraal laten vervoeren? Bedrijven kunnen zich nu aanmelden via www.zuivervaren.nl.

Producten die op deze unieke manier worden vervoerd kunnen zich extra onderscheiden en mogen het Fairtransport keurmerk voeren. 

De lijndienst vaart vanaf april minimaal eenmaal per maand op dezelfde tijd een vaste route vanuit Amsterdam richting de Waddenzee en terug. Het is tevens mogelijk als passagier/ opstappers één  of meerdere dagen mee te varen met de vracht. 

Ook particulieren kunnen goederen laten vervoeren met de transportdienst.


Feedback nodig van Waddenbedrijven 

ZuiverVaren komt daarnaast graag in contact met bedrijven van de Waddeneilanden om reacties en meningen te horen over deze manier van CO2 neutraal transport. Dit gebruiken ze om hun dienst te verbeteren en als input voor een subsidieaanvraag. Hiermee willen ze ook in de eerste jaren de kosten zo dicht mogelijk bij de huidige conforme marktprijzen krijgen. Dit betekent dat de indicatieve prijzen die de website van ZuiverVaren staan een stuk lager zullen worden. 

Reacties kunnen direct worden gemaild naar info@zuivervaren.nl

Ook zijn ze te volgen op Facebook: www.facebook.com/ZuiverVaren/

 

Publicatiedatum: 17 januari 2018.
Foto: © ZuiverVaren.

 

Zeilende transport-lijndienst tussen Waddenzee & IJsselmeer steekt van wal
Vergroot deze afbeelding