Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zeilende Veerdienst Waddeneilanden een succes: derde schip actief


WADDEN - Wegens het succes van de zeilende veerdienst ‘Eilandhopper’ tussen de Waddeneilanden, heeft Eilandhopper besloten een derde schip in te zetten: de historische stevenaak ‘Helena’. Dit derde schip onderneemt tochten langs de eilanden Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog. Zij vertrekt elke week op donderdag vanuit Harlingen. Eilandhopper vaart deze zomer tot en met 30 augustus 2019. Een bijzondere manier om je vakantie op de Wadden te beginnen.

Wil je ook mee? Bekijk de volledige Eilandhopper dienstregeling op de website van Eilandhopper zelf.

De Helena

De stevenaak ‘Helena’ is het oudste, nog varende zeilschip van Nederland en een monument. Het schip is een onderdeel van Rederij Oosterschelde uit Rotterdam en past uitstekend in de samenstelling met de andere schepen van Eilandhopper: de klippers ‘Avontuur’ en de Waddengoud-klipper ‘Willem Jacob’. Deze zeilschepen zijn meer dan 100 jaar oud en bieden je de unieke kans om op een avontuurlijke manier het Wad en de eilanden te ontdekken. Eilandhoppers kunnen opstappen voor een enkele oversteek of een tocht van meerdere dagen.

Waddengoud klipper Willem Jacob

De Willem Jacob vaart dit jaar tot en met 30 augustus voor het tiende jaar tussen Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, en komt elke vrijdag op Lauwersoog. Door de aanvulling met de Helena kunnen reizigers die tussen deze eilanden willen varen nu elke oversteek twee keer in de week maken.

Vanaf Amsterdam kunnen reizigers meevaren met de Klipper Avontuur. Zij reizen via Enkhuizen, Texel naar Terschelling. Hier kan worden overgestapt op de Willem Jacob of de Helena om verder te reizen naar het oosten.Publicatiedatum: 26 juli 2019.
Foto: © De Willem Jacob.

 

 

 

Zeilende Veerdienst Waddeneilanden een succes: derde schip actief
Vergroot deze afbeelding