Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zo Texels beste toeristische concept 2011


Een aantal Waddengoud gecertificeerde accommodaties op Texel hebben afgelopen donderdag met hun samenwerkingsconcept ‘Zo Texels’ de VVV Rob de Bes Award 2011 voor meest innovatieve toeristische onderneming gewonnen. De vakjury was unaniem in haar oordeel dat ‘Zo Texels’ het meest innovatief is door kleine ondernemers te verenigen en op verrassende wijze de authentieke Texelse ervaring en gastvrijheid die zij bieden centraal te stellen voor de gast. In het Spoorwegmuseum in Utrecht kreeg ‘Zo Texels-deelnemer’ Trinet Hin van boerderijcamping Hoogvliet uit handen van Wubbo Ockels en Kees van Wijk, directeur VVV Nederland, de award en een cheque van 10.000 euro om het Zo Texels concept verder uit te bouwen.

Zo Texels
Bij ‘Zo Texels’ zijn alleen kleinschalige en authentieke overnachtingadressen aangesloten, zoals bed & breakfasts, boerderijcampings en vakantiehuisjes. Naast het gebouw of de prachtige locatie, vormt de gastvrouw of -heer een essentieel onderdeel van het aanbod. Dit zijn mensen die Texel door en door kennen, veelal op Texel geboren en getogen, om de unieke verhalen van Texel te vertellen aan hun gasten en hen te wijzen op de meest bijzondere en prachtigste plekjes van Texel. Op die manier krijgt de gast de unieke Texelse ervaring die ‘Zo Texels’ belooft.

Om de streekeigenheid, goed gastheerschap en kwaliteit te waarborgen, moeten deelnemers het Waddengoud streekkeurmerk hebben. “Via onafhankelijke controle die Waddengoud van tijd tot tijd laat uitvoeren, kunnen wij onze gasten de garantie bieden dat het met de toeristische kwaliteit absoluut goed zit”, aldus Jacco Dros, projectleider ‘Zo Texels’.
Ook moeten ‘Zo Texels-deelnemers’ geregistreerd staan als ‘gastheer van het Nationaal Park Duinen van Texel. “ Hiermee is ‘Zo Texels’ een voorbeeld voor verduurzaming van de gastvrijheideconomie in het Waddengebied”, noemt Henk Pilat van de Stichting Waddengroep.

VVV Rob de Bes Award
Naast ‘Zo Texels’ waren horecaconcept #Twiner, instituut Beeld en Geluid, Izkaya Touch Table Restaurant & Bar en het Dordrechts Museum genomineerd. Het publiek heeft de afgelopen maanden gestemd op een aantal inzendingen. De vijf genomineerden zijn diegenen met de meeste publiekstemmen.

Rob de Bes (Oud-directievoorzitter van VVV-Nederland), Diane Nijs (lector imagineering Leisure Academy NHTV), Ron Peereboom Voller (Chef redactie Telegraaf Reiskrant), Henric Bemboom (algemeen directeur Attractie- en Vakantiepark Slagharen) en Theo Ruys (voorzitter Gastvrij Nederland) vormden de vakjury. De Rob de Bes Award is in het leven geroepen om innovatieve ondernemers in Nederland op gebied van toerisme te stimuleren.

Flash is required!
Zo Texels beste toeristische concept 2011
Vergroot deze afbeelding