Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zondag 15 juni: Markt van de Smaakbelevenis op Texel


DEN HOORN - Op zondag 15 juni wordt voor de vijfde keer de gezellige en smaakvolle doe- en beleefmarkt gehouden op landgoed de Bonte Belevenis in Den Hoorn. Het thema dit jaar is Liever lokaal. “Waarom alles van ver halen, terwijl er op Texel zoveel mooie grondstoffen, producten en vakbekwame producenten zijn”.

Gedurende deze dag, die wordt georganiseerd door Landgoed de Bonte Belevenis en Slow Food Texel, worden tussen 11.00 uur en 16.30 uur alle zintuigen aangesproken. In de tent van de Ready Steady Cook wordt gekookt met lokale grondstoffen, ambachtelijk slager Aad van Heerwaarden laat in theorie en praktijk zien (en proeven) hoe lekker Texels Lamsvlees is.

Maar er is meer te proeven, zoals gebakken visjes, heerlijke crêpes op ‘sien Texels’, gerechten van Texelse top chefs van o.a. Hotel Greenside en ook het eerste Slow Food Alliantie restaurant Grand Hotel Opduin. Beide ook Waddengoud restaurants. In de diverse kramen worden deze en vele andere producten, zoals plantenzaden, kruidenplanten, producten van de imker, e.d. te koop aangeboden. Dit jaar ook weer nieuwe producten, zoals zeewier.  Zeewiermin Agnes van Dijk, maar ook een deskundige van Texel vertellen u erover.

Meedoen kan natuurlijk ook tijdens de workshops; o.a. bonbons maken, broodjes bakken, vilten en zeep maken. In de Bonte Tuin vindt de geur- en speurroute plaats. U kunt mee op pad voor uitleg over o.a. de Texelse Cranberryteelt, de Texelse Whisky en  wildpluk van planten.

En dit jaar weer terug: “Ready Steady Cook”, in een heuse improvisatiekeuken kunnen bezoekers met elkaar, onder leiding van een Slow Foodie koken. Alle producten van de wildpluk en van de Texelse producten kunnen verwerkt worden in de geïmproviseerde gerechten die ze natuurlijk laten proeven aan het publiek.

Tijdens deze dag worden ook weer de schapen geschoren, wordt de wol verwerkt en vinden demonstraties schapen drijven plaats. Enthousiaste thuis-bierbrouwers laten hun ketels pruttelen en vertellen u over de kunst van het brouwen.  Ook vindt de recordpoging boter schudden weer plaats, wie behaalt de snelste tijd? Kortom het verhaal achter ons lokale eten….

De entree van de markt bedraagt € 2,50.

Voor iedereen die op de fiets komt, staat een leuk presentje klaar. Dus laat de auto thuis en kom op fiets naar de Markt van de Smaakbelevenis.

Plaats
Landgoed de Bonte Belevenis
Rommelpot 11
1797 RN, Den Hoorn
T: 06-29191822 (Joscha Schoots)
info@landgoeddebontebelevenis.nl


Datum: 12 juni 2014.

Zondag 15 juni: Markt van de Smaakbelevenis op Texel

Nieuwsbrief ontvangen?

Lees de artikelen via e-mail.
Meld u nu aan!

 
Vergroot deze afbeelding