Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zondag 26 juni: Dag van het Wad


WADDEN - Op zondag 26 juni 2016 is het de Dag van het Wad, georganiseerd in kader van het Programma naar een Rijke Waddenzee. Een gezonde en veerkrachtige Waddenzee die tegen een stootje kan, waar natuur en duurzaam gebruik hand in hand gaan. Dat is het doel van het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW). Tijdens de Dag van het Wad zijn er allerlei activiteiten in het Waddengebied te doen. 

Zeiltocht op de Waddenzee
Zo kunt u met de Waddengoud gecertificeerde zeilklipper de Willem Jacob mee op twee zeiltochten die dag: een middagtocht van 14.00 tot 17.00 uur en een sunsetsail van 19.00 tot 22.00 uur.

Waddengoud proeverij
Ook Waddengoud-restaurant De Zwarte Haan langs de Friese zeedijk viert het Wad met lekker hapjes van diverse Waddenproducten.

Kweldertocht
It Fryske Gea beheert de buitendijkse kwelders van natuurgebied het Noarderleech. In het Kweldercentrum Noarderleech (Waddengoud sinds 2014) van It Fryske Gea is vanaf 15 uur een gratis kweldertocht te doen. Biologe en Waddenwerelderfgoedgids Chrisje van Ek begeleidt de tocht. De tocht is geschikt voor kinderen.

Publicatiedatum: 9 juni 2016.

Zondag 26 juni: Dag van het Wad
Vergroot deze afbeelding