Nieuws van de WaddenWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Zondag 7 september: Poëziefestival Dichters op het Erf in Den Andel


DEN ANDEL – Aanstaande zondag 7 september 2014 start Cultuurerf Andledon te Den Andel het nieuwe cultuurseizoen met het poëziefestival Dichters op het Erf. Het festival zal zijn 3e editie beleven en telt dit jaar 7 dichters die eigen werk voordragen op bijzondere locaties op het Cultuurerf. Ook Waddengouddichter Gritter is weer van de partij.

  • Datum & tijd: zondag 7 september: 13:00 - 17:30 uur.
  • Adres: Kruisweg 6 in Den Andel.

De entree is gratis.

Evenals bij de eerdere edities van het poëziefestival bezetten de ‘erfdichters’ vaste plaatsen op het Cultuurerf en dragen zij gedurende drie tijdsblokken hun poëzie voor aan het publiek dat rondwandelt en hen opzoekt.

Mocht het weer roet in het eten gooien, dan zijn alle ‘podia’ voor het publiek overdekt.

Op het programma
De programmering van het festival kent dit jaar een gedegen opbouw met zowel jonge dichters als ‘oude rotten’, die allen garant staan voor een eigen stijl en geluid.

Dit jaar kan het publiek genieten van de poëzie van:

  • Vincent Corjanus;
  • Waddengouddichter Gritter;
  • de Andelster Dick J.H. Guillot;
  • Sigrid Kingma (onder meer poëzie in het Fries);
  • voormalig stadsdichter van Groningen Ronald Ohlsen;
  • Elze Schollema (Usquert);
  • en Atze van Wieren (Buitenpost).

Diverse dichters zetten hun optredens luister bij door hun voordrachten te combineren met muziek. Zo zal Kingma zichzelf bij bepaalde gedichten begeleiden met gitaar, en gebruikt Guillot een keur aan bijzondere muziekinstrumenten zoals de zingende zaag en een ‘schalmei’.

Afwisseling met muziek, boekenmarkt en massages
Voor afwisseling zal worden gezorgd door het kwartet van Evelien Storm. Deze energieke formatie speelt aanstekelijke cross-over muziek, met invloeden uit de Europese jazz, de Braziliaanse samba en popmuziek. Naast zangeres Evelien Storm bestaat het kwartet  uit Tony Hoyting (piano), Arthur Buitelaar (bas) en Bas Horstink (drums).

Daarnaast biedt het festival een tweedehands boekenmarkt, de mogelijkheid tot picknicken in de tuin en de gelegenheid tot het ondergaan van een verkwikkende voetmassage.

Metamorfose Andledon
Cultuurerf Andledon hervat zijn programmering na een zomerstop, waarin hard is doorgewerkt om de binnen- en buitenruimtes verder te verfraaien. De diverse ruimtes die het Cultuurerf in gebruik heeft, hebben in de afgelopen 2 jaar een ware metamorfose doorgemaakt. Afgelopen zomer is de ‘witte vergaderzaal’ verder aangepakt, en heeft het theater een grote verandering doorgemaakt door de oude betonvloer een make over te geven.

Aanstaande zondag, tijdens het poëziefestival Dichters op het Erf, gaan de deuren van het Cultuurerf weer open voor het publiek.


Datum: 4 september 2014.

Zondag 7 september: Poëziefestival Dichters op het Erf in Den Andel
Vergroot deze afbeelding