Streekkeurmerk WaddengoudWaddengoud: keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied

Waddengoud keurmerk


Waddengoud is het keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft u de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. De diensten bieden u een unieke ervaring van de Wadden, waarbij een aantal van deze diensten ook producten uit de Waddenregio serveren.

Richtlijnen & criteria Waddengoud streekproducten
Richtlijnen & criteria Waddengoud diensten & activiteiten

Stichting Waddengroep
Eigenaar van Waddengoud is Stichting Waddengroep. De stichting staat voor een duurzame economische ontwikkeling van het Waddengebied en één van de belangrijkste middelen om dat te bereiken is het Waddengoud keurmerk. De Waddengroep bestaat uit een Uitvoeringsorgaan en een Raad van Toezicht.

Amelands Produkt
Stichting Waddengroep is ook eigenaar van het streekmerk Amelands Produkt. Vergelijkbaar met het Waddengoud keurmerk. Alleen dan specifiek voor Ameland. Ook hier gelden richtlijnen voor.

Amelands Produkt

Waddenmarktplaats
Waddenmarktplaats is een verzameling van webwinkels en reserveringpagina’s die streekproducten, arrangementen, overnachtingen en andere streekgebonden diensten aanbieden. Alle vermeldingen op deze site bezitten het Waddengoud keurmerk. Deze website is gemaakt door Stichting Waddengroep.

www.waddenmarktplaats.nl

Werelderfgoed Waddenzee
Het Nederlandse-Duitse deel van de Waddenzee is sinds 2009 bijgeschreven op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Waddengoud mag sinds 2013 het officiële logo van het Werelderfgoed Waddenzee gebruiken voor de communicatie rondom het Werelderfgoed.

Meer informatie

 

Vergroot deze afbeelding